Status på STATUS – og nye planer

Status på STATUS – og nye planer

Januar er tiden for regnskab og nye drømme. Her kommer en status på STATUS og noget om alle de nye planer og drømme.

Nytårsfortsætter duer ikke

Nytårsfortsætter er klassiske og genkendelige. De er også ofte urealistiske og kan let ende med at føles som en byrde. Halvsure pligter som et pligtmenneske som jeg kan gå og slå mig selv oven i hovedet med, når de bliver udsat igen igen eller ligefrem løber ud i sandet.

Et mindset der virker hele året

I stedet er jeg det seneste år gået all in på et mindset, som jeg prøver at leve efter hele året:

TRO PÅ DET! OG BLIV VED!

Status på bogdrømmen: Tro på det og bliv ved!

For mig handler det åbenlyst om, at jeg har/har haft et større behov end nogensinde for at tro på mine kompetencer og mit værd i forbindelse med udgivelsen og siden promoveringen af min roman STATUS.

For jeg skulle hilse og sige, at det at bevæge sig fra sin helt egen hemmelige skriveverden, til at dele og endda promovere sine inderste tanker via sin romantekst, ikke er for sarte sjæle. Det er sårbart som bare pokker, og det kræver det vildeste selvværd. Et selvværd som jeg ikke just flød over med under den stresssygemelding, hvor jeg skrev første udkast til bogen.

For mig har det rykket helt vildt at tage mine drømme og planer alvorligt og at være dedikeret helt ind i knoglerne. Jeg bliver til stadighed mere modig, og jeg opnår/har opnået mere succes og støtte, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig.

2021 er for mig et bevis på, at der kan ske ting og sager, som engang kun var vage drømme og forestillinger. Og det er jeg evigt taknemmelig for!

Bare et ordinært råd – lige indtil…

I gamle dage ville jeg nok indvende, at det ikke er raketvidenskab, at man ‘bare’ skal tro på sig selv og kæmpe for sit projekt, så går det godt.

Det er jo topordinært og banalt og indlysende og en hel masse andet. Og jeg har selvfølgelig læst og fået rådet i mange varianter gennem årene, uden at det har revolutioneret mit liv.

Så måske er moralen, at tiden og den personlige drivkraft var helt rigtig, for at jeg kunne tage det ind og især leve efter det. For alvor. Ligesom at omlægge sin kost fuldstændig i stedet for at gå på en lidt tilfældig kur, som man kun føler for de første par dage.

Status på STATUS

Er det hele så et et eventyr med masser af flødeskum, bare man tror på det?

Øh, nej! Der har ikke været nogen magiske tryllefeer. Der er intet i mit forløb, der har været ‘bare lige’, for det er kun i tegnefilmene.

STATUS for- og bagside

Skriveprocessen:

Det var benhårdt arbejde at skrive, ændre, slette, tilføje, rette, gennemskrive – igen og igen. Noget af tiden var jeg høj af en god skrivestund, hvor det hele bare kørte, endnu oftere var jeg tom, uinspireret, i tvivl, irriteret, frustreret og usikker på mine evner.

Heldigvis var jeg konstant stædig og nægtede at give op. Hermed tak til universet og mine gener for den egenskab!

Promoveringen:

Også i forhold til promoveringen af bogen både er og har stædigheden været en kæmpe drivkraft. Jeg har været så besat af at fortælle min historie (både min og bogens), at jeg forlod først min indadvendte stressboble og siden min trygge skriveboble til fordel for en hverdag med larm og eksponering og meget lidt rytme. Det kræver, som tidligere nævnt, sin kvinde, og der er ærligt stadig dage, hvor jeg føler et intenst behov for ro, og hvor selvtilliden er presset.

Behovet for ro og pladsen til eftertænksomhed holder jeg (igen stædigt) fast i – noget har man vel lært af en lang stresssygemelding! Og så minder jeg mig mig selv om, at man er nødt til at støje, hvis man vil gøre opmærksom på sin bog, men at jeg samtidig sidder for bordenden og dermed selv kan bestemme, hvornår nok er nok.

Når og hvis jeg vakler i en salgstale, ifører jeg mig en mental kappe og leger, at jeg stadig er ansat som kommunikationsmedarbejder og har fået en opgave, som skal løses. Eller tillader mig at vente med opgaven til næste dag – så går det ofte nemmere.

Det har jeg lært

Jeg har indset, at jeg stortrives med at skrive bøger. Ganske enkelt. Det er en kombination af nysgerrighed, iagttagelser og fordybelse, der virkelig tænder mig.

Jeg har opdaget, hvor absurd vigtigt det er at bevare troen på sig selv og sit projekt. Ordinært men sandt. Og nødvendigt. Det er ganske enkelt som om, dørene har lettere ved at åbne sig, når man tror på sin sag. Måske handler det om, at jeg, netop fordi jeg tror så meget på det, ikke giver op, som jeg kunne finde på tidligere, men nu snarere sætter en (vedholdende og irriterende) fod i de omtalte døre.

I forlængelse af ovenstående har jeg lært ikke at være så bange for, hvad folk tænker. Afslag er sjældent personlige, alle tænker alligevel mest på sig selv og deres egen performance.

Nye planer og drømme

Med alle de små og store sejre i 2021 (anmeldelser, artikler, lydbogsproduktion mv.) burde jeg efter min vanlige standard være mæt og tilfreds. Men mit nye, mere fremadskuende, jeg har fået blod på tanden, og det har åbnet for nye drømme og ønsker, som jeg ‘bliver nødt til’ at forfølge.

Forfatteren tænker

Her er, hvad jeg helt overordnet vil kæmpe for i mit forfatterliv i 2022
– for hvem skulle ellers?:

 • Fordybelse
  Alle mine noter og tanker om opfølgeren til STATUS skriger i mig og beder om at få fokus. Og det skal de ha’!

 • Bogudgivelse
  Både tekst og tegninger til min børnebog Leander og lyden i skabet er lige ved og næsten, og bliver pt. vurderet af en kapacitet indenfor børnelitteratur. Derefter skal den prøve kræfter med diverse forlag. NU skal den ud!

 • Promovering
  STATUS skal fortsat leve og deles via forfatteroplæg, artikler mv. Trangen til at udbrede min historie er stadig stor. Corona har aflyst nogle oplæg på cafeer, men jeg kommer igen. Indtil da arbejder jeg på artikler med forskellige medievinkler på min og bogens historie, som jeg forsøger at ‘sælge’ til diverse blade og magasiner.
  – I følge planen vil jeg bl.a. figurere i Månedsmagasinet LIV i marts nummeret under overskriften: EFTER MIN STRESS.

 • Nærvær og samvær
  Nærvær og samvær med familie og gode venner giver den energi, der driver maskinen. Og troen på mig selv.

 • Rejseaktivitet
  Hvis corona giver lov, er det i nye rammer at inspirationen flyder og skrivetrangen melder sig. Og jeg elsker den følelse!

Godt nytår derude!

Husk selvfølgelig, at det er muligt at læse alt om, hvad der er skrevet og sagt om STATUS lige her.

Og at historien nu også findes som lydbog, der hvor man normalt køber/abonnerer på den slags.

Comments are closed.