STATUS har fået lektørudtalelse

STATUS har fået lektørudtalelse

Så skete det som jeg inderligt håbede: STATUS har fået en lektørudtalelse.
En rigtig god en endda!

Hvad bruges en lektørudtalelse til?

En lektørudtalelse er en intern vurdering af en bog til brug for bibliotekarerne, når de skal købe nye bøger ind til bibliotekerne.

Hvis lektørudtalelsen er god og inspirerer bibliotekarerne til indkøb, vil det med andre ord betyde mulighed for at udbrede bogen til et bredere publikum via bibliotekernes udlån af e-bøger, trykte bøger og af lydbøger på e-reolen. Med andre ord er det noget, som alle forfattere drømmer om.

Lektørudtalelse af STATUS

Nu har STATUS fået en eftertragtet lektørudtalelse, og jeg er kisteglad!

Dels fordi STATUS dermed har fået en form for kvalitetsstempel af en kyndig fagperson, hvilket kun sker for 25% af årets udgivelser! Dels fordi vurderingen ovenikøbet er god!

Status lektørudtalelse bibliotekshylde

Lektøren vurderer også, at målgruppen til STATUS er ‘Alle’, og at den kan anbefales til læsegrupper og samtale.

Jeg er vildt beæret over, at hun synes, jeg har ramt en tone og nogle temaer (midtlivskrise, stress, parforhold, fortidens betydning, kærlighed og andre følelser) som appellerer bredt, og at man bliver fanget af historien! Det varmer helt ind i knoglerne!

Jeg har hørt, at man her i coronatiden desværre ikke kan forvente, at en god lektørudtalelse betyder et stort salg til bibliotekerne. Og at de oplever mange økonomiske stramninger. Men jeg vælger at tro det bedste! Jeg tilbyder jo heldigvis både trykt bog, e-bog og lydbog, så der er noget for enhver læserskare og bibliotekar(økonomi).

Status med høretlf og sol

Fra Københavns Biblioteker til (forhåbentlig) hele landets

I efteråret var en bibliotekar på mit lokale bibliotek så sød at bestille seks eksemplarer hjem til Københavns Kommunes Biblioteker. Det betyder, at jeg allerede er ‘derude’. Og det betyder heldigvis også, at STATUS lånes af læserne. I hvert fald hvis man skal tro på min egen nysgerrige research, når jeg søger på bogen på bibliotek.dk 🙂

Men mit nye forfatterjeg er jo aldrig tilfreds og færdig med at drømme og promovere yderligere. Og eftersom jeg ikke har mulighed for kontakte alle landets bibliotekarer for at sælge dem ideen om et forfatteroplæg/indkøb af STATUS, drømte jeg så inderligt om en lektørudtalelse, der kunne ramme bredere.

Genansøgning af lektørudtalelse gav pote

I første omgang – i kølvandet af STATUS’ udgivelse i maj 2021 – fik jeg ikke en lektørudtalelse. Rygtet sagde, at lektørsystemet var lagt ned af en arbejdspukkel og vanvittigt mange nyudgivelser i kølvandet på vinterens coronalukninger. Jeg aner ikke, om det var årsagen i mit tilfælde. Men jeg fandt ud af, at man kunne genansøge og var fyr og flamme for at gøre det hurtigst muligt.

Set i bakspejlet er jeg glad for, at jeg lyttede til rådet fra mit forlag om at ‘klappe hesten’ og få nogle gode anmeldelser som basis for genansøgningen. For man har kun et skud i bøssen. Da jeg genansøgte i januar havde STATUS på en måde bevist sit værd. Jeg kunne nemlig henvise til et væld af gode anmeldelser fra bogbloggere og fra Litteratursiden.dk, bibliotekarernes eksterne anmeldersite.

Det har oplagt krævet noget arbejde at indsamle de mange anmeldelser. Jeg har brugt meget tid på research, kontakt og bogforsendelser til relevante bogbloggere, men det er guld værd. Både når man drømmer om en lektørudtalelse og helt generelt som blåstempling af bogen. Eftersom alle anmeldelserne af STATUS er rigtig gode, er de også en evig kilde til en dyb, dyb glæde hos mig! De giver mig troen på at det hele nytter og fungerer som et boost til min enmandshær på en grå dag.

En regnbue, en drøm

Nu er det bare at vente og håbe

At sidde stille og bare vente og håbe er voldsomt svært for mig! Siden jeg udgav STATUS, har jeg haft et stort behov for at nurse den frem i verden, ren curlingmor! Men fordi det handler om vældig mange bibliotekarer – og efterfølgende vældig mange læsere/lydbogslyttere – kan jeg nok desværre ikke gøre så meget andet end at håbe, at vurderingen inspirerer og aktiverer til hhv. køb og læsning.

Så nu krydser jeg alt, hvad jeg har, larmer lidt i diverse fora og tænker positive tanker.
Og så håber jeg, at du husker at spørge efter STATUS næste gang, du er på biblioteket, så der bliver skabt interesse omkring den 😉

Hvis du har lyst til at vide mere om STATUS, om inspirationen, intentionen og om bogens karakterer, kan du læse mere her.

Eller du kan tage en prøvelæsning af den trykte bog eller en en prøvelytning af lydbogen.

Comments are closed.