STATUS, nu med klogere forfatter

STATUS, nu med klogere forfatter

2-1. Det er ikke et festligt resultat her under fodbold EM men et resumé af min seneste fredag og lørdag: 2 boghandler-signerings-besøg, 1 bogsalg.

Heldigvis har STATUS nu fået en klogere, mere bevidst forfatter

Status signering Ballerup Bog&Ide
Og der stod jeg fint og ventede i Bog&Ide …. og ventede og ventede …

Der var ingen fest og larm. Men forfatteren blev klogere og lærte noget vigtigt

Er jeg skuffet? Nej! Allerede inden jeg tog ud til signeringerne, var det en personlig sejr at turde henvende sig til boghandleren. Og derefter endda få solgt ideen om signering.

Er jeg overrasket? Lidt. Og så alligevel ikke, når jeg mærker efter i maven. For her i farten og førstegangshåndteringen glemte jeg jo noget vigtigt: forhåndsopmærksomheden. Jeg havde ikke tænkt på, hvordan folk, der ikke kender mig, skulle have fået kendskab til min roman STATUS. Hvad skulle få dem til at købe netop min bog frem for alle de andre gode bøger på markedet?

Her viste det sig (desværre og nu indlysende) ikke at være nok med lidt støj på de sociale medier. Jeg havde selvfølgelig – som kommunikationsuddannet – overvejet busbannere som de kendte. Men jeg havde tidligt droppet ideen, fordi jeg ikke havde lyst til at sælge huset for at få råd 🙂

Status signering Vanløse Bog&Ide
En flot og fyldig opstilling var ikke nok …

Mere larm og fest, indså forfatteren

Jeg stod og så alle de dejlige, potentielle kunder skynde sig forbi boghandlen og min ellers fine opstilling. Og jeg kunne egentlig godt forstå dem: Det var sol og sommer udenfor, og især det ene center var steghedt. Og hvorfor skulle de dog stoppe op, fordi der stod en dame og smilede bag sit mundbind ved siden af en bog, de aldrig har hørt om? Det tror jeg heller ikke selv, jeg ville have gjort.

Mens jeg stod og svedte og tænkte på meningen med min tilstedeværelse – heldigvis periodisk opmuntret af min dejlige backing group (tak!! ❤) – indså jeg, at jeg simpelthen bliver nødt til at forberede mig bedre og larme endnu mere!

Jeg må forhåndsuddele flyers i nærheden af det givne signeringssted og på byens cafeer. Jeg må have visitkort med chokolader på signeringsbordet. Jeg må kæmpe for en placering midt i det hele. Jeg må også tænke i andre afsætningskanaler og og og…

Bjergbestigning med en bonus

Det bliver endnu et bjerg at bestige og derefter kaste sig ud fra, og jeg kan måske godt blive en lille bitte bitte bitte smule træt.

Men så tænker jeg på 10 min. i lukketid på dag to, hvor verdens sødeste og mest interesserede kunde, Andrea, kom og købte et eksemplar og bad mig signere. Jeg var så! tæt på at kramme hende!

Batterierne blev med ét fuldt opladt. Det var bonussen, og min tilstedeværelse i centret gav pludselig i den grad mening!

Nu hedder regnestykket: 2 boghandler-signerings-besøg, 1 bogsalg + 1 klogere, mere bevidst forfatter!

Og nu fortsætter kampen med at lave boghandleraftaler på udendørs gågader og til efteråret: mindre varme, mere hygge, tættere kontakt med læserne. Derudover vil jeg opsøge mere omtale i magasiner og aviser, indsamle anmeldelser fra bogbloggere og tilfredse læsere, samt nærstudere marketingfif for dummies.

Kæft, jeg kunne nok få job som promoveringsagent 😘

Læs mere om STATUS i medierne, anmelderne kan heldigvis rigtig godt lide den!

Comments are closed.