‘Normale mennesker’ af Sally Rooney

‘Normale mennesker’ af Sally Rooney

Min læseoplevelse af ‘Normale mennesker’, Sally Rooneys hypede roman. Hmmm, tjaaa. Den er ok. Vedkommende. Men altså…

Normale mennesker forside

Tidsånd og komplicerede liv

Jeg har læst Sally Rooneys ret hypede roman. Og jo, den er da meget god, fanger tidsånden med komplicerede menneskeskæbner og -forhold rigtig fint. Det er på mange måder som at sidde og høre en veninde fortælle om en ung vens/venindes op- og nedture, og på den måde virker den meget realistisk og troværdig.

Måske er jeg ikke helt oppe at ringe, fordi vores verdener ikke er helt sammenlignelige? Måske er jeg for gammel til at være i målgruppen? Måske har jeg bare pt. hovedet for fuldt af mit eget til rigtig at blive berørt?

Konklusion

Jeg var underholdt og nysgerrig på, hvordan det hele endte, men jeg synes ikke, ‘Normale mennesker’ har sat sig i mig, som nogle bøger gør.

‘Normale mennesker’ er en bog, som jeg egentlig gerne vil være vild med! For det er nutidsdrama, persondrevet og realisme, alt sammen lige noget for min smag! Jeg har planer om at læse nogle anmeldelser af den, for på den måde måske at kaste lys over, om der er noget vitalt, jeg har misset i historien og/eller Sally Rooneys fortællestil…. Og så bliver jeg nødt til at læse den igen på et tidspunkt!

Tilføjelse…

Siden jeg skrev anmeldelsen har jeg set serien, som nu er lavet over romanen.

Den er vanvittigt velspillet – går lige i maven og giver våde øjenkroge. Serien fungerer langt bedre end bogen, hvis man spørger mig.

‘Normale mennesker’ kan pt. streames på DRTV og/eller på HBO Max.

Og du kan læse mere om mig som anmelder her. Og om mig som forfatter, læser og menneske her.