‘Nøjsomheden’ af Stine Askov

‘Nøjsomheden’ af Stine Askov

‘Nøjsomheden’ af Stine Askov er en skøn bog om skæv kærlighed. Det er et sjovt og skarpt indblik i et liv på ‘bagsiden’.


Åh Mona, Mona, Mona…


Mona elsker bøger, og hun elsker Nikolaj fra den velhavende familie. Heldigvis elsker Nikolaj også både bøger og Mona. Men deres spirende forhold har det svært, eftersom Mona er barn af ghettobebyggelsen Nøjsomheden og dens hårde og kulørte persongalleri. Her hersker der helt andre normer og regler end hos Nikolaj. Bl.a. har Mona en mor med angst og samlemani, som hun skal være mor. Og hun har flere kriminelle slægtninge, som hun både elsker og hader.

Heldigvis har Mona også den meget bramfrie moster Tut. Hun er Monas trygge base, der sørger for en form for orden i kaos. Desværre bliver Tut alvorligt syg og kommer hospice, og det får Monas verden til at vakle. Til det sidste er Tut Monas rådgiver og langsomt prøver Mona at slippe en del af ansvarsbyrden for familien og finde sin egen vej med Nikolaj.

Nøjsomheden af Stien Askov

Livskraftig historie

Historien om Mona er en dejlig livskraftig historie om mange slags tilknytning og kærlighed. Den handler om relationerne til den krævende og skæve familie, til barndomskvarteret, til bøger og til den nye kæreste.

Inden jeg begyndte at læse, var jeg en smule nervøs for, at bogen var lidt for hård socialrealisme til at være ferielæsning. Men på trods af den skønneste udsigt fra ferieterrassen fokuserede jeg hurtigt på betonbyggeriet ‘Nøjsomheden’, hvor jeg følte, jeg fik lov til at få et kig ind bag facaden.

Jeg kom virkelig til at holde af Mona og ville elske en 2’er om, hvad der videre sker i hendes liv.

‘Nøjsomheden’ af Stine Askov er super underholdning med krummer i.
Der er begejstring og stor anbefaling herfra!

Jeg lånte bogen på biblioteket.

Du kan læse om mig som anmelder her. Og om mig som forfatter, læser og menneske her.